^Powrót na górę
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

 JADŁOSPIS TYGODNIOWY

od 21 do 25 maja 2018r.

                                                                                                       

DATA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 PODWIECZOREK

 

 

21.05

Poniedziałek

 

alergeny:

 

Chleb mieszany z masłem,

szczypiorek,

szynka,

herbata miętowa

3,7,8,6,1

 

 

Sok owocowy

 

 

 

 

 

 

Zupka jarzynowa na wywarze drobiowym z ziemniakami,

makaron z serem,

kompot

7,10,3,1,6,8,

 

 

Kisiel owocowy,

chrupki

 

 

 

 

 

22.05

wtorek

 

 

 

 

 

alergeny:

 

Bułka ziarnista z masłem,

Serek homogenizowany,

kakao

 

 

 

1,7,8,6,

 

 

marchew

 

 

 

 

 

Zupka koperkowa na wywarze jarzynowo-

drobiowym,

ziemniaki,

kapusta młoda,

kotlety drobiowe,

kompot,

10,7,1,

 

 

banan

 

 

 

 

       23.05

środa

 

 

 

alergeny

Chleb z płatkami owsianymi i z masłem,

sałatka z pora,

herbata z cytryną

 

1,3,6,8,7,

 

 

kiwi

 

 

 

 

 

Zupka fasolowa

 risotto z sosem pomidorowym,

napój owocowy

 

10,7,1,

 

Koktajl truskawkowy

 

 

 

 

7,

 

24.05

czwartek

 

 

 

alergeny:

 

Bułka ziarnista z masłem,

ogórek zielony

kawa zbożowa

 

1,7,6,8,4,

 

 

marchew

 

 

 

Zupa rosół z makaronem na wywarze jarzynowo - drobiowym,

bogracz

z chlebem, kompot

10,7,3,1,6,8,

 

 

winogrona

 

 

 

25.05

Piątek

 

 

 

Alergeny:

 

Chleb mieszany z masłem

jajo z sosem warzywnym,

kawa zbożowa

1,3,6,8,7,4,3

 

 

 

Żurawina

 

 

            12

 

Zupka cebulowa z

grzankami,

kasza manna z sokiem porzeczkowym,

 kompot,

 

10,7,1,

 

 

Sok owocowy,

ciastko

 

 

 

 

 LISTA ALERGENÓW

Do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU)

Nr 1169-2011 z dnia 25.10.2011r. - oznakowanie towarów 2015/2016

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4 Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włosie, nerkowca, brazylijskie

9. Pistacjowe, makadamia i produkty pochodne

10. Seler i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach pow. 10 mg/kg lub10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Copyright 2014  Przedszkole nr 1 Goczałkowice-Zdrój